Visuelt

Visuelle Referater

AlternativetFryd for øjet og guf for hjernen
Jeg dokumenterer essensen fra møder, seminarer, workshops og konferencer visuelt. Visuelle referater tegnes mens mødet, konferencen eller workshoppen foregår på en 4 til 6 meter lang tegning, der efterfølgende kan scannes og mangfoldiggøres efter behov. Originaltegningen beholder kunden, som ofte har den hængende på væggen lang tid efter begivenheden.

På tegningen illustrerer jeg de vigtigste pointer med hurtige visuelle associationer, korte overskrifter og en knivspids humor.

Visuelle referater supplerer de øvrige mere gængse dokumentation metoder. Siden det kombinerer kombinerer tekst og tegninger får det højre og venstre hjernehalvdel til at arbejde bedre sammen.

Alle husker bedre
Har man oplevet et møde eller en konference, hvor der er taget et visuelt referat, har man senere meget lettere med at genkalde informationer der er opstået i rummet. Det fungerer dermed også som hukommelsesværktøj og hjælper med til, at det besluttede bliver hængende fast i hverdagen og i alles hukommelse. Det skaber nye og anerkendende historier i organisationen uafhængig af antallet af deltagere.  Viden, information og erfaring lettilgængeligt gennem Visuelle Referater.

En typisk visuel møde referat vil koste omkring 9000kr+rejseudgifter for en hel dags møde og inklusiv indledende møde og evt efterarbejdning af materialet op til 2 timer.

Illustrationer

TabiatAna-CanaCan

Illustration handler om at klargøre og visualisere idéer, så de er lettere at forstå og arbejde med. Udtrykket at illustrere bruges i flere sammenhænge, for eksempel i det skrevne ord eller i tegning. At illustrere noget gennem tekst er ofte at koge en ide ned til de vigtigste punkter, så man med enkelt og direkte sprog kan formidle den samme ide, bare kortere og nemmere at forstå.

 

Korte animationer til web

Nogle emner kræver flere tegninger og endda bevægelse. Animationer er visuelle fortællings smørblomst. Jeg arbejder med programmet Animation-ish, som er meget dynamisk og sketch-agtig. Det går som en leg  og hele skabelses-processen er faktisk lynhurtig.

 

Lord B Saves from cuneyt pala on Vimeo.